Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΩΣ ΕΔΩ!

Την Τρίτη 11 Ιούνη, η κυβέρνηση με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου έκλεισε τη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία πετώντας δυόμιση χιλιάδες εργαζομένους στο δρόμο. Ο ανατριχιαστικός βόμβος που ακολούθησε τη διακοπή του σήματος θύμισε στους παλιότερους δύο από τις πιο σκοτεινές στιγμές στην ιστορία του τόπου μας: το κλείσιμο της ραδιοφωνίας με την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα και τη σιωπή του ραδιοφώνου του πολυτεχνείου το βράδυ που εισέβαλαν τα τανκς.

Με το "αποφασίζομεν και διατάζομεν" η κυβέρνηση, εκτελώντας τις εντολές της τρόικας καταργεί δημόσιους οργανισμούς, εκχωρεί την περιουσία τους σε ιδιώτες, καταδικάζει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, επιτίθεται, περιορίζει και διαλύει κάθε τι που αποτελεί δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Η παιδεία, η υγεία, το νερό, ο ορυκτός πλούτος, το περιβάλλον και τώρα η ενημέρωση γίνονται βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Πρέπει να ξεχάσουμε ότι έχουμε δικαίωμα στη μόρφωση, ότι μπορούμε να αρρωστήσουμε, να εκφράζουμε τη γνώμη μας ελεύθερα, να αντιδρούμε στην αδικία, να ενημερωνόμαστε, να έχουμε σταθερή δουλειά, να ζούμε με αξιοπρέπεια και ελευθερία.
Η Συνέλευση της γειτονιάς Μαρτίου - Καλλιδοπούλου καταγγέλλει το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ., συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων και συμμετέχει στον αγώνα ολόκληρου του λαού ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων των επιστρατεύσεων και της τρομοκρατίας.
Όλοι στις συγκεντρώσεις στα κτήρια της Ε.Ρ.Τ.!
Η νίκη οποιουδήποτε αγώνα για το δικαίωμα της ζωής, είναι νίκη όλου του λαού!
Είναι η ώρα να ανατρέψουμε αυτή τη βάρβαρη πολιτική!

Συνέλευση Γειτονιάς Μαρτίου-Καλλιδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου