Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Τη Τετάρτη 22 Φλεβάρη 7 μμ στο Δημοτικό θέατρο Σταυρούπολης «Χρ. Τσακίρης» Λαγκαδά 221,
στάση Άγιος Ελευθέριος (λεωφ. 27, 56)

Στην Θεσσαλονίκη: Βιομηχανία πλαστικών Πετζετάκις, Βιομηχανία χημικών Μπαλλής ΑΕΒΕΕ, Γαλακτοζαχαροπλαστεία Χατζής, Εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεόραση), Οργανισμός Εργατικής Εστίας, Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, Δημοτική Επιχείρηση Ευόσμου, ΕΛΛΕΝΙΤ (TRASTIK), ΦΙΛΚΕΡΑΜ, Κινητή τηλεφωνία, εταιρία ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΕΒΕ (κουφώματα, πόρτες ασφαλείας)… Είναι μερικοί από τους χώρους που οι εργαζόμενοι είτε δεν πληρώνονται έως και 27 μήνες, είτε βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση ή με το κλείσιμο της επιχείρησης ή του οργανισμού που δουλεύουν. Κάθε μέρα προστίθενται στη λίστα και άλλοι χώροι και άλλοι εργαζόμενοι.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει το απεργιακό κίνημα που φουντώνει σε δεκάδες εργασιακούς χώρους, που γεννά την ελπίδα σε όλο το λαό. Εργάτες εργοστασίων, εργαζόμενοι σε εταιρίες και οργανισμούς, εργαζόμενοι στον τύπο απεργούν για πολλές βδομάδες για να ακυρωθούν οι απολύσεις, να ανατρέψουν την εκ περιτροπής εργασία, να διεκδικήσουν δεδουλευμένα μηνών, να υπερασπίσουν τις συλλογικές συμβάσεις και το δικαίωμα στη δουλειά. Ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών, οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της Κυριακής ενάντια στο μνημόνιο 2 μας γεμίζουν ελπίδα και περηφάνια.
Καμία από αυτές τις απεργίες δε γίνεται μέσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, σε καμία από τις απεργίες αυτές οι εργάτες και εργαζόμενοι δεν είναι άνετοι και με οικονομικές καβάντζες! Ούτε και τα σωματεία τους ήταν προετοιμασμένα για τέτοιας έκτασης απεργιακούς αγώνες.
Αυτά δεν έγιναν μόνα τους, δεν έγιναν τυχαία
 Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι αφεντάδες (ΕΕ και ΔΝΤ -τρόικα) και το πολιτικό τους προσωπικό (κυβερνήσεις πράσινες, μπλε, συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) έχουν εξαπολύσει την πιο άγρια, βάρβαρη, απάνθρωπη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων. Μια επίθεση που δε φαίνεται να έχει τέλος.
Πάντα ο κόσμος της δουλειάς, έπρεπε με τον ιδρώτα του προσώπου του να κερδίζει τα αναγκαία για την διαβίωσή του. Όσα δικαιώματα είχε κατακτήσει, δεν του χαρίστηκαν, τα κέρδισε με σκληρούς αγώνες, με θυσίες, ακόμα και με το αίμα του. Τώρα οι αφέντες του κόσμου τα παίρνουν όλα πίσω. Επικαλούνται την κρίση, απειλούν «υποταγή ή χρεοκοπία» και χρεοκοπούν το λαό καθημερινά. Σχολεία, νοσοκομεία διαλύονται, παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό γίνονται εμπόρευμα και ακριβοπληρώνονται.
Οι μισθοί πετσοκόβονται, οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται στο 1.000.000, το ταμείο ανεργίας πέφτει στα 360 ευρώ. Οι άνεργοι που επιδοτούνται συνεχώς μειώνονται. Οι συλλογικές και οι κλαδικές συμβάσεις αντικαθίστανται από τις ατομικές. Η μερική, ελαστική, εκ περιτροπής, μαύρη, ανασφάλιστη, απλήρωτη εργασία γίνεται καθημερινότητα.
Αυτά θα τα αλλάξουμε εμείς, με την πάλη μας!
Επειδή η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζόμενων και όσων αγωνίζονται, επειδή η αλληλοενημέρωσή μας είναι αυτή που απλώνει την αλληλεγγύη, επειδή η πάλη ενάντια στο νέο μνημόνιο και ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και οργάνωση, οι Πρωτοβουλίες κατοίκων από τη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη οργανώνουμε εκδήλωση- συζήτηση με τους εργαζόμενους που βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση στους χώρους δουλειάς τους και οργανώνουν τις αντιστάσεις τους.
Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη ζωή! Ενάντια στην σύγχρονη βαρβαρότητα!
Πρωτοβουλία Αγώνα δυτικών συνοικιών,
Πρωτοβουλία Αντίστασης Ευόσμου,
Πρωτοβουλία κατοίκων στις Συκιές,
Πρωτοβουλία κατοίκων Ωραιοκάστρου ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου